قول وزیر کار به بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: علی‌الحساب حقوق بازنشستگان را به‌محض تأمین منابع، پرداخت می‌کنیم + ویدئو بهترین زمان شام خوردن | برای جلوگیری از افزایش وزن در این زمان شام بخورید دلایلی که شما را به خوردن برخی مواد غذایی معتاد می‌کند + راه حل‌های ترک اعتیاد مصرف غذا‌های مضر پرداخت بدهی ۱۷۹ زندانی جرایم غیر عمد در سه ماه گذشته آمار ازدواج در خراسان‌رضوی، بیش از دوبرابر آمار طلاق است | حدنگاری ۹۲ درصد از اراضی کشاورزی استان و صدور سند مالکیت برای آن‌ها محور فیروزکوه مسدود است نتایج نهایی آزمون استعدادهای درخشان هفته اول مرداد اعلام می‌شود | انتشار کلید سوالات تا ۹ تیر توضیحات وزیر کار درباره واریزی به حساب بازنشستگان کشوری و تأمین‌اجتماعی اعزام ۸۰۰ دانش‌آموز مددجو از سراسر کشور به مشهد در راستای آمادگی برای آزمون سمپاد زنگ خطر انقراض ۸۶ گونه جانوری در ایران فقر آهن باعث چه مشکلاتی در کودکان می‌شود؟ رئیس فراکسیون کارگری: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همین امسال انجام می‌شود عواقب و تأثیرات منفی فریادزدن بر سر کودکان توضیحات رئیس سازمان مدارس درباره انواع شهریه در مدارس غیردولتی رشد ۱۴ درصدی پرواز‌های فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد در اردیبهشت ‌۱۴۰۳ عرضه دارو از هرنوع در عطاری‌ها پیگیرد قانونی دارد
سرخط خبرها

توصیه‌های غربالگری برای ۴ نوع سرطان شایع در ایران

  • کد خبر: ۱۵۲۰۰۹
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۷
توصیه‌های غربالگری برای ۴ نوع سرطان شایع در ایران
یک متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: از جمله سرطان‌هایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آن‌ها وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطان‌های کولورکتال است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیر امیرآبادی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر سرطان‌ها به عنوان مهمترین و شایع‌ترین عامل فوت بشر شناسایی شده‌اند و متاسفانه شیوع آن در کشور‌های در حال توسعه به نسبت متوسط جهانی بیشتر است؛ به همین دلیل اهمیت اقدامات تشخیصی و درمانی در این کشور‌ها بیشتر احساس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در جامعه جهانی سرطان ریه، پروستات و پستان است، گفت: اگرچه سرطان ریه در کشور ما شیوع کمتری دارد، در عوض سرطان‌های مخصوص کشور ما مثل سرطان مری و معده شیوع بالایی دارد و از متوسط جهانی بسیار بیشتر است.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی تاکید کرد: اقدامات تشخیصی در جریان تشخیص بیماری‌های سرطانی بسیار مهم است؛ زیرا هر چه بیماران زودتر تشخیص داده شوند، شانس درمان موثر و موفق آن‌ها بیشتر می‌شود.

امیرآبادی با اشاره به گزارش انجمن سرطان آمریکا گفت: بر اساس این گزارش در حال حاضر ۷۵ درصد سرطان‌ها با درمان‌های فعلی قابل درمان کامل است؛ البته اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، شانس درمان سرطان را بسیار بیشتر و در بسیاری موارد نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌کند؛ بنابراین تشخیص زودهنگام سرطان بسیار اهمیت دارد.

وی بیان کرد: از جمله سرطان‌هایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آن وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطان‌های کولورکتال است.

وی توصیه کرد: ماموگرافی در خانم‌های ۴۰ تا ۵۰ ساله باید هر ۲ سال یک‌بار صورت گیرد و پس از آن به صورت سالانه تا سن ۷۵ سالگی انجام شود. همچنین اولین غربالگری سرطان باید در سن ۳۵ سالگی باشد.

امیرآبادی گفت: در مورد سرطان‌های دستگاه گوارش تحتانی یا همان ناحیه کولورکتال، بسته به اینکه چه میزان ریسک ایجاد سرطان برای بیمار وجود دارد، توصیه‌ها متفاوت است، اما توصیه عمومی برای افرادی با ریسک پایین این است که در سن ۴۵ سالگی با کولونوسکوپی غربالگری را شروع و هر ۱۰ سال این کار را تکرار کنند.

وی  افزود: در مورد سرطان پروستات توصیه فعلی این است که مردان از سن ۴۰ سالگی هر سال یک‌بار آزمایش PSA دهند و این موضوع تا سن ۸۰ سالگی ادامه یابد. همچنین برای سرطان دهانه رحم که جزو سرطان‌های شایع میان زنان است، توصیه این است که زنان سه سال پس از ازدواج و شروع روابط جنسی، آزمایش پاپ‌اسمیر را انجام دهند و بین یک تا ۲ سال یکبار این آزمایش را تکرار کنند تا در صورت بروز بیماری در مراحل اولیه تشخیص و درمان صورت گیرد.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی افزود: در مورد این چهار نوع سرطان توصیه می‌کنیم تمام افراد به صورت منظم غربالگری را به صورت دوره‌ای انجام دهند، زیرا آنچه مشخص است اینکه تشخیص زودرس باعث درمان موفق‌تر است.

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->